• Imprimeix

Procés participatiu i deliberatiu del Programa públic d'analítica de dades en recerca i innovació en salut a Catalunya

A instància del Parlament de Catalunya -mitjançant la moció 150/X, i del text de la resolució 17/XI de març de 2016- l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) ha promogut un procés participatiu i deliberatiu per dissenyar i desenvolupar el futur Programa públic d'analítica de dades en recerca i innovació en salut a Catalunya.

Aquest procés s'ha dut a terme mitjançant tres eixos:

  • Una jornada de treball de debats estructurats i moderats en els àmbits de reflexió de: Governança, transparència i sostenibilitat del Programa; Recerca pública; Seguretat i normativa i Principis ètics. Aquesta jornada va comptar amb la participació de més de 80 persones expertes en aquesta temàtica i de representants dels grups polítics, administracions públiques, centres de recerca i investigadors, institucions acadèmiques, col·legis i associacions professionals i científiques, associacions pacients i d’altres entitats i col·lectius ciutadans.
  • Una jornada d'informació pública de lliure accés al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, que va comptar amb una assistència de més de 300 persones.
  • La disponibilitat d'un formulari al web de l'AQuAS -entre els dies 6 i 29 de juliol de 2016- que ha recollit totes les aportacions i idees plantejades per la ciutadania i els professionals del sector salut.


Les aportacions rebudes durant les jornades de treball i el formulari al web de l'AQuAS seran recollides i es tindran en compte per ser publicades en un informe que veurà la llum durant la propera tardor.

Per a més informació sobre tot aquest procés, podeu consultar els enllaços que figuren a continuació.

Documentació relacionada

Data d'actualització:  01.08.2016