• Imprimeix

Red Ibero-FCI

Xarxa Iberoamericana per a la Família de les Classificacions Internacionals de Malalties

La Xarxa Ibero-FCI es va crear el 2011 en el context de la RELACSIS (Xarxa Llatinoamericana i del Carib per a l'Enfortiment dels Sistemes d'Informació de Salut), amb la participació dels centres col·laboradors (CC) de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a l'FCI del Brasil, Mèxic i Veneçuela i els centres nacionals de referència (CNR) de l'Argentina i Cuba, així com representants de Xile. A la III Reunió de la Xarxa Regional, que es va fer a Mèxic el 2014, es va comptar amb la participació del CC de Barcelona, Espanya (CC-BCN ) per a l'FCI liderat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i es va acordar denominar a la xarxa regional com a Xarxa Iberoamericana.

Més informació

RELACSIS

Xarxa Llatinoamericana i del Carib per a l'Enfortiment dels Sistemes d'Informació de Salut.

La missió de la Xarxa Ibero-FCI és contribuir amb la Xarxa de l'FCI-OMS (WHO-FIC Network) al desenvolupament, disseminació, implementació i actualització de l'FCI (Família de les Classificacions Internacionals de Malalties) de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a l'enfortiment dels sistemes d'informació dels països de la regió de les Amèriques.

El CC-BCN (Espanya) en estreta relació amb la Red Ibero-FIC de la Relacsis (OPS/OMS) va presentar una comunicació oral breu en el XII Congrés Brasiler de Salud Colectiva, realitzat a Rio de Janeiro (Brasil) del 26 al 29 de juliol de 2018.

Títol: Inovaçäo em Análise da informaçao de Saúde: 11ª Classificaçäo Internacional (CID-11) e a experiència de traduçao solidaria em espanhol.
Autors: Vilma Gawryszewski; Manuel Yañez Hernández; Luis Manuel Torres Palacios; Martha Mazás; Karina Revirol; Daily Piedra; Eugenia Guerra Marchant; Miguel Ángel Martínez Morales; Maria-Dolors Estrada Sabadell; Victor Hugo Alvárez Castaño.

Més informació: http://www.saudecoletiva.org.br/

 

Data d'actualització:  18.09.2018