• Imprimeix

STARS: Empowering patients by professional stress avoidance and recovery services

Dates de realització: de l'1/1/2017 al 31/12/2020

logo STARS-PCPEl disseny i la implantació de solucions eHealth per al monitoratge dels signes vitals i per a l'apoderament dels pacients pot contribuir a reduir les situacions d'estrés i ansietat que els pacients poden patir davant dels processos assistencials continuats i en especial els derivats dels procediments quirúrgics.

El projecte STARS és un procés de compra pública precomercial (Pre-Commercial Public Procurement -PCP- en anglès) que té per missió avançar en el registre "intel·ligent" de signes vitals i la seva transmissió –sense fils i en temps real– de grans quantitats de dades i informació per a la gestió de dades massives.

Aquest procés de PCP ha de conduir al disseny, desenvolupament i la prova del prototip d'una eina de suport que pugui ser aplicada en el camp dels pacients quirúrgics per reduir l'estrés i l'ansietat i millorar la intervenció sanitària durant el trajecte assistencial.
 


Projecte de la Comissió Europea ID: 727585.
Finançat dins el Programa H2020-EU.3.1.4. Active ageing and self-management of health


 

El projecte STARS es proposa –a partir de solucions eHealth fetes a mida– evitar i/o reduir l'estrés i l'angoixa que els pacients pateixen en afrontar procediments assistencials continuats, en especial els relacionats amb la cirurgia.

STARS té la visió de contribuir a fer que els sistemes de salut siguin més eficients mitjançant l'obtenció de beneficis com per exemple:

  • Escurçar els períodes de convalescència i recuperació.
  • Evitar els efectes adversos dels fàrmacs per a la sedació.
  • Alleugerir la càrrega dels cuidadors en els processos d'assistència sanitària continuada.
  • Reduir les estades hospitalàries i els costos assistencials.

STARS és un consorci europeu format per diversos actors de l'àmbit de la salut, la tecnologia i la innovació sota la coordinació de la Universitat de Maastricht (Països Baixos).

En són membres d'aquest consorci: Istituto Nacionale di Riposo e Cura per Anziani (Itàlia), Academisch Ziekenhuis Maastricht (Països Baixos), Servicio Andaluz de Salud (Espanya), Hospital Sant Joan de Déu Barcelona (Espanya), Fundació Parc Taulí (Espanya), Ethniko Kai Kapodistriako Panepistimio Athinon (Grècia), Bedin Sara (Itàlia), Laurea-Ammattikorkeakoulu OY (Finlàndia), Zenit Zentrum fuer Innovation und Technik (Alemanya) i l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

AQuAS aportarà la seva experiència internacional en l'àmbit de la PCP i donarà suport especialment als hospitals catalans (Sant Joan de Déu Barcelona i Fundació Parc Taulí) que formen part d'aquest projecte.

 

STARS invitarà properament a la indústria tecnològica i sanitària per a una licitació de solucions eHealth personalitzades per reduir l'estrès dels pacients en relació amb els processos i procediments derivats de l'atenció sanitària. Les solucions aportades hauran d'integrar l'experiència dels cuidadors i permetre als pacients poder participar activament en els processos assistencials en poder expressar les seves necessitats i el seu estat d'ànim. Els processos d'open market consultation i de licitació pública seran oportunament publicats.

Data d'actualització:  30.11.2017