• Imprimeix

EIT Health

European Institute of Innovation and Technology.

logo_EIThealth

EIT Health és la major iniciativa europea en l'àmbit de la innovació i l'emprenedoria per a una vida saludable i un envelliment actiu.

EIT Health afavorirà la innovació, el talent, l'emprenedoria i l'educació superior mitjançant la generació i el desenvolupament de productes, serveis i conceptes que facilitin, entre d'altres exemples, la creació d'empreses emergents (starts-ups) i la participació de milers d'estudiants europeus en activitats de formació en línia.

144 empreses líders, universitats i centres d'investigació de catorze països de la UE conformen el consorci europeu EIT Health. Aquest compta amb un pressupost total de 2.100 milions d'euros, es tracta d'una de les iniciatives més ambicioses desenvolupades en l'àmbit de la salut amb finançament públic. Fins al final de 2016, el consorci espera generar prop de 80 noves idees de negoci i arribar-ne a les 140 el 2018. La previsió final és generar unes 70 start-ups per any i implicar un milió d'estudiants en els programes impulsats per EIT Health.

El node local, EIT Health Spain, tindrà la seva seu al Parc Científic de Barcelona i serà liderat per la Universitat de Barcelona i Biocat. A més, 25 entitats -universitats, empreses, centres d'investigació, hospitals i centres tecnològics de l’Estat espanyol- que són líders al seu sector i estan compromeses amb la innovació en salut i el seu impacte en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans en formaran part.

L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) és un dels membres associats a l'EIT Health. L'AQuAS forma part del node de l'Estat espanyol, l'EIT Health Spain.

 

Destaquem

Web EIT Health @EITeu @EIT_Health_es EIT Health, una comunitat d’innovació i coneixement a Europa

Blog AQuAS, 18 d'octubre de 2018. Entrada elaborada per Marcel Olivé i Gemma Cabré.

Data d'actualització:  18.10.2018