# 10

Informatiu AQuAS

Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya

Departament de Salut

Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
Diumenge, 14 de febrer de 2016 Imprimeix | Butlletins anteriors

Segueix-nos a Twitter @AQuAScat

En cas que no pugueu visualitzar correctament el butlletí feu clic en aquest enllaç


Blog de l'AQuAS

::NOMENAMENTS

Llicenciat en medicina i cirurgia exercia com a director de Recerca i Intercanvi del Coneixement en Innovació en Salut i Social a la Universitat escocesa d’Edimburg.

Amunt

::Preventing Overdiagnosis International Conference, Barcelona 2016

Registration Open & Call for abstracts until March 31th 2016

 

La Barcelona International Preventing Overdiagnosis Conference serà una excel.lent oportunitat per debatre i reflexionar sobre el sobrediagnòstic i  la seva naturalesa, els potencials riscos i l’impacte en la salut de les persones i  el cost d’oportunitat que pot representar per als sistemes sanitaris.

LOCAL ASSOCIATED PARTNERS: L'Acadèmia-Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears  * AES-Asociación de Economía de la Salud * CAMFIC-Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària * Centre Cochrane Iberoamericà * Consell Consultiu de Pacients * SESPAS-Sociedad Española de Salud Pública y Administración Sanitarias * Societat Catalano-Balear d'Oncologia * Sociedad Española de Calidad AsistencialRadiòlegs de Catalunya.

Amunt

::DECISIONS COMPARTIDES. Síndrome del canal carpià

 

 

Aquesta eina té l'objectiu d'informar els pacients perquè puguin col•laborar amb el seu metge o metgessa per escollir la modalitat de tractament que es consideri més pertinent per a aquesta patologia.

Amunt

::TERÀPIES RESPIRATÒRIES A DOMICILI: ATLES DE VARIACIONS DEL SISCAT

Oxigenoteràpia. Teràpies respiratòries a domicili (2008-2013)
Amunt

::INFORMES AQuAS

Informe del conveni entre l'Institut de Salut Carles III i l'AQuAS, finançat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (text complet en castellà).

Amunt

::ESSENCIAL. Identificar pràctiques de poc valor per evitar-les

Segons aquesta recomanació no cal prescriure antibiòtics per tractar la faringitis en adults excepte quan el resultat de la tècnica antigènica ràpida és positiu.

D'acord amb aquesta recomanació no cal tractar rutinàriament amb antibiòtics els pacients amb infeccions del tracte respiratori inferior en què es descarta clínicament la presència de pneumònia i sense comorbiditat respiratòria de base.

El Dr. Diego Van Esso, pediatre del CAP Pare Claret de l'Àmbit d'Atenció Primària Barcelona Ciutat de l'Institut Català de la Salut, explica l'abast d'aquesta recomanació Essencial.

El Dr. Pere Sala Castellví, cap del servei de pediatria i neonatologia de l'Hospital de Barcelona-SCIAS, explica l'abast d'aquesta recomanació Essencial.

Amunt

::NOUS PROJECTES AVALUACIÓ AQuAS

Amunt

::ALTRES

Catalá-López F, Ridao M,  Alonso-Arroyo A, García-Altés A, Chris Cameron, González-Bermejo D, et al. The quality of reporting methods and results of cost-effectiveness analyses in Spain: a methodological systematic review. Systematic Reviews. 2016;5:6. DOI: 10.1186/s13643-015-0181-5.

L'AQuAS i l'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya (OIGS) seran presents al congrés Barcelona Health 2.0 Europe 2016 (10-12 maig 2016).

Organitzen la Societat Catalana de Gestió Sanitària i l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya (OIGS)

18 de febrer de 2016. 16.30h. Hospital St. Joan de Déu. Esplugues de Llobregat.

Amunt

::Evidències clíniques mhealth

Ressenya AQuAS per a la secció "Evidències clíniques mhealth" a l'MHealth Competence Centre. Mobile World Capital Barcelona.

© Generalitat de Catalunya