# 11

Informatiu AQuAS

Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya

Departament de Salut

Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
Dimecres, 09 de març de 2016 Imprimeix | Butlletins anteriors

Segueix-nos a Twitter @AQuAScat

En cas que no pugueu visualitzar correctament el butlletí feu clic en aquest enllaç

::INFORMES I PUBLICACIONS AQUAS

Monogràfic de la Central de Resultats, número 19.

Informe del conveni entre l'Institut de Salut Carles III i l'AQuAS, finançat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (text complet en castellà).

Informe del conveni entre l'Institut de Salut Carles III i l'AQuAS, finançat pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (text complet en castellà).

Programa d’Harmonització Farmacoterapèutica de Medicaments en l’Àmbit de l’Atenció Primària i Comunitària del Servei Català de la Salut (PHF-APC).

Programa d’Harmonització Farmacoterapèutica de Medicaments en l’Àmbit de l’Atenció Primària i Comunitària del Servei Català de la Salut (PHF-APC).

A Nota d'Economia, núm. 102, 2016, publicació periòdica del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

Amunt

::PREVENTING OVERDIAGNOSIS INTERNATIONAL CONFERENCE, BARCELONA 2016

Registration Open & Call for abstracts until March 31th 2016

 

La Barcelona International Preventing Overdiagnosis Conference -que tindrà lloc al Centre Internacional de convencions de Barcelona (CCIB)- aplegarà prop de 500 experts i persones interessades en tots els aspectes relacionats amb el sobrediagnòstic i la seva naturalesa, els potencials riscos, l’impacte en la salut de les persones i el cost d’oportunitat que pot representar per als sistemes sanitaris.

Aquest congrés abordarà d'una manera àmplia la problemàtica del sobrediagnòstic. Per això pot ser de gran interès tant per als i les professionals de la salut, investigadors/es, directius/ves i gestors/es, representants d'associacions de pacients o entitats ciutadanes i de la indústria sanitària i farmacèutica.

A més d'assistir-hi, podeu participar més activament enviant un resum per a una comunicació o pòster que abordi tot allò relacionat amb el sobrediagnòstic, des de les qüestions clíniques, la seguretat dels pacients o les causes i conseqüències, tot passant per l'impacte econòmic, social, ètic o legal.

El termini per a la presentació de resums finalitzarà el 31 de març de 2016. Les bases es poden consultar al lloc web del congrés.

Amunt

::GUIES DE PRÀCTICA CLÍNICA

El projecte TRAM-S -Model de Translació de Resultats de la Recerca Mèdica a la presa de decisions en Salut- és una iniciativa coordinada per la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Girona (des del Laboratori de Medicina Translacional i Ciències de la Decisió).

Amb la presentació dels resultats del projecte, TRAM-S culmina el treball presentant una eina de disseminació per a reduir la bretxa entre la recerca mèdica i l'assistència sanitària.

L’acte, que se celebrarà a Barcelona, el 16 de març de 2016, a les 17.30h, serà presidit pel conseller de Salut, l'Hble. Sr. Antoni Comín; el director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), Sr. Antoni Dedeu; i el director de Biocat, Sr. Albert Barberà, l'acte serà conduït pels investigadors principals del projecte, els quals traslladaran els resultats obtinguts i presentaran l'eina digital de disseminació TRAM-S.

La participació en la jornada és gratuïta i només requereix inscripció prèvia a causa de la capacitat limitada de la sala.


La Jornada està organitzada pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad (MSSSI), en col.laboració l'Instituto Aragonés de Ciencias de la Salud (IACS). Aquest event se celebrarà el 4 d'abril de 2016 a Madrid.

Amunt

::OBSERVATORI D'INNOVACIÓ EN GESTIÓ DE LA SANITAT A CATALUNYA (OIGS)

L'Observatori d'Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya (OIGS) estrena nou PORTAL WEB

 

 

L'OIGS actualitza el seu lloc web amb un nou disseny i una nova arquitectura per fer una navegació més eficient i amigable.

Més de 180 projectes innovadors dels centres sanitaris catalans poden ser consultats en català, castellà i anglès.

Amunt

::COMPRA PÚBLICA INNOVADORA

Aquest procés es desenvolupa en el marc del projecte STOPandGO. L'AQuAS aporta la seva expertesa en compra pública innovadora. Sol.licituds fins el 23 de març de 2016.

Amunt

::IMPACTE SOCIAL DE LA RECERCA

Save the date! Sep 19th- 23rd, 2016 Melbourne, Australia

L'AQuAS és membre fundador i entitat associada de la ISRIA

Amunt

::ALTRES NOTÍCIES

El Departament encarregarà un estudi a l’AQuAs per determinar quines àrees del país necessiten més recursos en funció de determinats criteris

El mapa, que estarà enllestit abans de l’estiu, tindrà en compte l’índex d’atur o el nivell d’estudi dels usuari; i també altres indicadors habituals com la població total de l’àrea.

Nota de premsa del Departament de Salut, 25/2/16

Els darrers indicadors de salut de l'ESCA ja s'han incorporat a l'Observatori del Sistema de Catalunya (OSSC).

© Generalitat de Catalunya