# 12

Informatiu AQuAS

Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya

Departament de Salut

Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya
Dijous, 28 d'abril de 2016 Imprimeix | Butlletins anteriors

Segueix-nos a Twitter @AQuAScat

En cas que no pugueu visualitzar correctament el butlletí feu clic en aquest enllaç

::RECTIFICACIÓ RECOMANACIÓ ESSENCIAL

Per un error en la traducció de la recomanació Essencial sobre "LABA en pauta regular com a tractament únic de l’asma de l’adult" que us vam fer arribar amb l'enviament del butlletí, us hem d'anunciar que on diu: “Blocadors beta-adrenèrgics d’alliberament sostingut (LABA)” ha de dir “Beta-agonistes de llarga durada (LABA).

Us adjuntem novament la recomanació amb l’enunciat corregit i us preguem disculpes per les molèsties ocasionades.

Equip Essencial

Amunt

::ESSENCIAL. Noves recomanacions de pràctiques clíniques de poc valor

Durant el mes d'abril, Essencial ha continuat la seva ronda de presentacions davant les societats i associacions científiques i professionals. En aquesta ocasió, Essencial s'ha reunit amb la Societat Catalana d'Otorinolaringologia i Patologia Cervicofacial i l'Associació d'Infermeria Famliar i Comunitària de Catalunya (AIFICC).

Segons aquesta recomanació "En els malalts asmàtics adults, si la malaltia no està ben controlada, els beta-agonistes de llarga durada (LABA) no s’han de prescriure en monoteràpia. Sempre han d’anar associats a corticosteroides inhalats".

Segons aquesta recomanació "el vertigen posicional paroxístic benigne no s’ha de tractar de forma rutinària amb sedants vestibulars".

Amunt

::INFORMES I PUBLICACIONS AQUAS

Monogràfic de la Central de Resultats, número 20.

Programa d'Harmonització Farmacoterapèutica de Medicaments en l'Àmbit de l'Atenció Primària i Comunitària del CatSalut.

Programa d'Harmonització Farmacoterapèutica de Medicaments en l'Àmbit de l'Atenció Primària i Comunitària del CatSalut.

Moharra M, Pons JMV. Les decisions sobre la salut són cosa de dos. Annals de Medicina. 2016;99(2).

Pons JMV, Moharra M. Decisiones Compartidas. Medicina Clínica. 2016;146 (5):205-6.

Martínez O, Domingo L, Arias, J, Marinelli M, Nardi J, Puig Ll, Espallargues M. 10 anys del Registre d’Artroplàsties de Catalunya (RACat) [editorial]. Revista de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. 2016;1(1):6-18.

Amunt

::PREVENTING OVERDIAGNOSIS INTERNATIONAL CONFERENCE, BARCELONA, September 20-22 2016

Increment d'un 30% de comunicacions rebudes respecte la darrera edició del congrés

La propera edició del congrés Preventing Overdiagnosis que se celebrarà a Barcelona al mes de setembre supera en un 30% el nombre de comunicacions rebudes respecte a d'altres edicions.

Des de l'AQuAS volem mostrar el nostre agraïment a totes les persones, "associate partners", organitzacions i entitats que han fet possible aquest primer èxit.

Mentrestant ja es pot consultar una primera versió del programa científic del congrés.

Amunt

::OBSERVATORI D'INNOVACIÓ EN GESTIÓ DE LA SANITAT A CATALUNYA (OIGS)

Si voleu conèixer les darreres novetats 2.0 en l’àmbit de la infermeria, l'OIGS us convida al taller

 

El taller tindrà lloc l'11 de maig de 2016, a les 18 hores, en el marc del congrés Health 2.0 Europe 2016. L'assistència al taller és gratuïta però cal fer inscripció.

L'OIGS conté més de 180 projectes innovadors en gestió sanitària dels centres sanitaris catalans poden ser consultats en català, castellà i anglès.

Amunt

::ICIC16–16th INTERNATIONAL CONFERENCE on INTEGRATED CARE (Barcelona, 23-25 maig 2016)

Aquest congrés, que se celebrarà a Barcelona entre els dies 23-25 de maig de 2016, és tot un referent internacional sobre integració de la salut pública, la salut i els serveis socials. Diverses comunicacions i pòsters, com també els tallers sobre els projectes europeus SUSTAIN i CHRODIS mostraran com l'AQuAS treballa en àmbits com els de l'atenció integrada i els pacients crònics.

Amunt

::COMPRA PÚBLICA INNOVADORA

El projecte MAGIC Mobile Assistance for Groups Individuals within the Community for stroke rehabilitation (MAGIC) té l'objectiu de desenvolupar noves solucions innovadores, mitjançant un procés de compra pública precomercial, basades en la tecnologia per millorar la rehabilitatció i els resultats de persones que han patit un ictus.

Amunt

::IMPACTE SOCIAL DE LA RECERCA

Fins el 4 de maig a les 20 hores es podran fer comentaris, suggeriments i propostes fruit de la reflexió del sector R+D+i i també de les aportacions del conjunt de la societat catalana.

Volem donar a conèixer un estudi en el qual han col·laborat investigadors de 15 centres maternals del nostre país, a més de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Gràcies als resultats obtinguts en aquest estudi i en d'altres treballs realitzats a Europa i els Estats Units s'ha pogut incorporar la malaltia de cèl·lules falciformes dins del Programa de Detecció Precoç Neonatal de Catalunya.

 
 

L'AQuAS és membre fundador i entitat associada de la ISRIA. L'escola tindrà lloc els dies 19-23 de setembre de 2016 a Melbourne (Austràlia).

"ISRIA is aimed at those working in program management, evaluation, knowledge translation, policy and decision making across different sectors, including government, research funding, academia, not-for-profits, and industry. The School aims to enhance participants’ skills of Research Impact Asessment: how to plan, implement, and manage; how to communicate the results to intended audiences; how to measure and optimize returns of research investments".

Amunt

::ALTRES NOTÍCIES

La Sociedad Española de Hospitalización a Domicilio (SEHAD) contribuirà amb la seva expertesa per conèixer l’impacte de l’hospitalització domiciliària en termes d’efectivitat i eficiència, i com a alternativa a l’hospitalització convencional en hospitals d’aguts.

© Generalitat de Catalunya