• Imprimeix

Els Atles interactius de variacions de la pràctica mèdica del SISCAT: una eina al servei dels professionals

01/12/2016 09:12

El passat 21 de novembre, davant un centenar d'assistents, va tenir lloc a la seu de l'AQuAs a Barcelona la "Jornada de presentació dels Atles de variacions en la pràctica clínica del SISCAT".

Aquesta jornada va tenir com a objectiu donar a conèixer el projecte "Atles de variacions" i promoure el seu valor per als professionals com a eina per a la gestió i l'avaluació del sistema sanitari.

Els Atles de variacions del SISCAT avaluen la utilització de diferents pràctiques clíniques en el territori català. Poden considerar-se una eina de gran utilitat ja que permeten, entre d’altres:

  • Visualitzar entre els professionals clínics l'impacte dels seus estils de pràctica i fomentar la discussió dels factors que podrien estar explicant aquestes variacions.
  • Avaluar l’equitat d’accés als recursos sanitaris en el territori català i l’adequació de la pràctica clínica.
  • Ajudar a la presa de decisions en gestió i planificació.
  • Tenir una visió més global i comparativa de la pràctica clínica.


Durant la jornada es van combinar explicacions sobre la metodologia utilitzada amb la presentació per part de professionals clínics dels atles publicats. Així com l’experiència del projecte “Atlas de Variaciones en la Práctica Médica en el Sistema Nacional de Salud”, la presentació dels atles interactius i les reflexions al voltant del valor afegit que aquests poden aportar com a fonts d'informació als professionals i el sistema de salut.

Més informació