Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Projectes  > VISC+: més valor a la informació de salut de Catalunya
 

VISC+: més valor a la informació de salut de Catalunya

El projecte VISC+ té com a objectiu relacionar la informació de salut que es genera a Catalunya d'una manera totalment anonimitzada i segura per tal d'impulsar i facilitar la recerca i la innovació en medicina i les ciències de la salut.

 

VISC+ està orientat als centres de recerca acreditats pel CERCA en l’àmbit de les ciències mèdiques i de la salut.

 

El valor diferencial de VISC+ respecte d'altres iniciatives existents de reutilització de dades amb finalitats de recerca, és que VISC+ disposarà de més volum i tipologies de dades anonimitzades, que tindrà més capacitats d'anàlisi estadística i que podrà proporcionar més seguretat al tractament de les dades respecte de la situació actual.

 

VISC+ respon a les necessitats de la comunitat científica de disposar d'informació de salut relacionada, per continuar avançant en la recerca i la innovació, tal com queda reflectit a revistes de referència com The Journal of the American Medical Association o Nature Reviews i a les recomanacions de la Unió Europea pel que fa a la reutilització de dades de salut.

 

A més, està alineat amb l'estratègia de recerca i innovació de la Unió Europea, que potencia la transferència de resultats de la recerca als sectors productius.

 

En la documentació annexa es fa una descripció més detallada del projecte VISC+ així com de les mesures de seguretat i dels criteris científico-ètics que s'implementaran per tal de garantir un ús correcte de les dades anonimitzades.

 

Ens pots donar la teva opinió sobre el projecte VISC+ enviant un correu electrònic a participa.visc@gencat.cat.

 

 

 
Documentació
Més informació