• Imprimeix

Organigrama

Antoni Dedeu Baraldés

Director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS)

Antoni Dedeu

Nascut a Manresa el 1960 és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en medicina de família. Màster en Gestió de Serveis Sanitaris per la Universitat de Manchester, al Regne Unit. També ha cursat el Màster en Atenció Primària de Salut per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Màster en Economia de la Salut per la Universitat Pompeu Fabra. Ha exercit de director de Recerca i Intercanvi del Coneixement en Innovació en Salut i Social a la Universitat d’Edimburg.
 
Ha estat assessor del Govern escocès en Innovació de Serveis i Sistemes d´Informació i participant en el disseny de l’estratègia d’eHealth i atenció integrada del govern escocès i és membre actiu i coordinador de diverses iniciatives de la Comissió Europea que combina amb el càrrec de president de l’Associació Europea d´Autoritats Sanitàries Regionals i Locals (EUREGHA) amb seu a Brussel·les.
 
També en l’àmbit internacional, ha estat investigador principal de diversos projectes de la Comissió Europea del Programa Marc, Programa de Salut, diversos programes Interreg i Horizon 2020. És assessor de l’OMS regió Europea. Ha treballat per a organitzacions del Regne Unit, Països Baixos i Alemanya com expert en qualitat i avaluació de sistemes sanitaris. Ha participat en la implementació de l’Agència d’Avaluació de Noves Tecnologies d’Ucraïna i ha treballat més de quatre anys en la reforma de l’atenció primària a la Federació Russa, alhora que ha estat consultor en serveis de salut a Sri Lanka, Bangladesh i Nepal. Autor de revistes i llibres internacionals, ha fet també més de 200 ponències en l’escena internacional.
 
A Catalunya, ha estat director de l’Oficina de Relacions Internacionals i Cooperació del Departament de Salut; secretari internacional de la semFYC (Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària); membre del Consell Mundial de Metges de Família (WONCA) i membre del grup de qualitat del WONCA Europa (EQUiP). Membre de diverses organitzacions nacionals i internacionals (European Forum for Primary Care, European Network of Living Labs, AES, International Foundation of Integrated Care, entre altres).
 
Antoni Dedeu ha realitzat tasques assistencials en el sector públic a Catalunya com a metge, a nivell hospitalari en l’àmbit de la urologia i a l’atenció primària ha estat metge de família i director d’un centre de salut. Les seves àrees d´expertesa són l´avaluació, qualitat i redisseny de sistemes de salut, innovació i sistemes d´informació, política sanitària, bioètica i atenció integrada.

 

 

Data d'actualització:  04.02.2015